Wat te doen bij overlijden...?

Wat te doen bij overlijden?

 

Wanneer iemand dierbaars is overleden, mag je naast een aantal zaken in gang zetten, ook de tijd nemen die je nodig hebt. Misschien wil je wel in alle rust even bij je geliefde zitten, familie of vrienden op de hoogte brengen of wellicht vind je het prettig wanneer zij eerst langskomen. Misschien wil je wel gewoon een moment stil zijn.
Volg je gevoel en neem even de tijd die je nodig hebt.

Neem daarna de volgende stappen:

 

Bel de huisarts

Neem contact op met de huisarts of de huisartsenpost. Hij of zij moet officieel het overlijden vaststellen. De arts stelt daarvoor een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente.

Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt dan door het personeel op de hoogte gesteld.

 

Bel Nicole Geutjes Uitvaartzorg

Het telefoonnummer 06-18904010 is dag en nacht bereikbaar. Meestal zal ik zelf de telefoon beantwoorden, in enkele gevallen spreek je een assistent of waarnemer. We spreken direct af op welk moment we elkaar ontmoeten. Tijdens dit eerste overleg bespreken we de wensen rondom de verzorging en de opbaring van de overledene. Die verzorging ga ik, samen met een assistent, zelf doen. Vervolgens bespreken we in alle rust de wensen voor het afscheid en de dag van de uitvaart. Iedere dag breng ik een bezoek om de dag van de uitvaart samen voor te bereiden.

 

Wat kun je verder nog doen?

Je hoeft niets te doen. Wil je toch graag iets om handen hebben dan kun je alvast de kleding uitzoeken, waarvan je wilt dat je naaste deze aan heeft bij de opbaring. Je kunt het legitimatiebewijs van de overledene en een eventueel trouwboekje klaarleggen. Verder kun je nakijken of er een uitvaartverzekering is.

Nicole Geutjes Uitvaartzorg

Telefoon: 06-18904010 (dag en nacht)
Telefoon: 06-48262663
E-mail: contact@nicolegeutjes.nl

Adres:
Dr. Nolensstraat 28
6591 ZL  Gennep

©2018 Nicole Geutjes Uitvaartzorg

KvK 72778628

"Persoonlijk, betrokken en uniek..."