Bijzondere uitvaarten...

Bijzondere uitvaarten

Iedere uitvaart is voor mij bijzonder. Of het nu een grote of juist een kleine uitvaart is, traditioneel of alternatief en meer van deze tijd. Elke keer weer ervaar ik het als speciaal dat ik de uitvaart mag begeleiden en deelgenoot mag zijn van deze voor jou zo belangrijke en intieme momenten. Ik zet me volledig in en zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om jouw unieke uitvaart goed te laten verlopen.

Soms zijn er omstandigheden of situaties die nóg meer vragen van alle betrokkenen. Als er bijvoorbeeld kinderen bij zijn betrokken, of bij een niet-natuurlijk overlijden. Hoe moeilijk en anders of bijzonder de omstandigheden ook zijn, je kunt bij mij terecht.

Kinderen

Jonge kinderen gaan anders om met rouw dan wij als volwassenen dat doen. Het is belangrijk om de kinderen te betrekken bij de uitvaart. Wees altijd eerlijk tegen de kinderen en neem ze serieus. De meeste kinderen hebben behoefte om mee te helpen op belangrijke momenten. Geef hen daar de ruimte voor. Het is emotioneel maar kinderen kunnen het verdriet meestal beter aan als ze erbij mogen zijn, mee mogen doen en mee mogen delen in emoties.

Je kunt de kinderen op verschillende manieren betrekken bij de uitvaart. Bijvoorbeeld door ze een tekening te laten maken voor de overledene, of door zelfs de kist te beschilderen. Ze kunnen helpen bij het sluiten van de kist door te helpen de schroeven op de kist te draaien.

Tijdens de dienst kunnen ze kaarsjes aansteken, iets voorlezen, zingen, muziek maken, bellen blazen of bloemen neerleggen. Heel veel is mogelijk, maar alleen als ze het zelf willen.

Kinderen krijgen van mij een boekje met verhalen en tekeningen die ze informeren over het verlies. Ook kunnen ze in dit boekje zelf tekenen, schrijven of plakken en er een mooi herinneringsboekje van maken.

Zelfdoding

Wanneer je jouw dierbare verliest door zelfdoding heeft dat een enorme impact. Zo’n verdrietige gebeurtenis slaat in als een bom. Je hebt wellicht heel veel vragen; Waarom heeft hij het gedaan? Waarom nu en waarom op deze manier? Waarom?


Dit is een frustrerende zoektocht en meestal krijg je geen antwoord op je vragen omdat je dierbare er niet meer is. Je voelt verschillende emoties zoals boosheid, verdriet, onmacht en/of pijn. Al deze gevoelens mogen er zijn en mogen uitgesproken worden. Ik help je graag om een unieke uitvaart te regelen voor je dierbare zodat je zo goed als mogelijk afscheid kunt nemen.

Nicole Geutjes Uitvaartzorg

Telefoon: 06-18904010 (dag en nacht)
Telefoon: 06-48262663
E-mail: contact@nicolegeutjes.nl

Adres:
Dr. Nolensstraat 28
6591 ZL  Gennep

©2018 Nicole Geutjes Uitvaartzorg

KvK 72778628

"Persoonlijk, betrokken en uniek..."