top of page

Kist of baarplank en wade...

Kist of baarplank en wade...

Kist of baarplank en wade...

Er zijn eenvoudige kisten, gemaakt van spaanplaat met printfolie of fineer. Maar er zijn ook massief houten kisten, bewerkte of op maat gemaakte kisten. Het laatste omhulsel van een mens kan mooier, stijlvoller en persoonlijker. En dat hoeft niet duurder te zijn.

Voor mensen die een duurzame kist wensen, bestaan er kisten van ruw hout of populierenhout. Daarnaast zijn alle andere onderdelen van de kist ook gemaakt van materialen die natuurlijk afgebroken worden. Hierbij kun je denken aan zo weinig mogelijk of geen bouten of schroeven en biologisch afbreekbare lijm. Deze kisten zijn over het algemeen duurder.

 

Maar het hoeft niet eens een kist te zijn. Een mand, een lijkwade met een opbaarplank zijn ook mogelijk. Een lijkwade kan gemaakt worden van een eigen, betekenisvolle stof. In overleg kan er veel. Een wade wordt altijd gecombineerd met een baarplank. Dit is om de overledene te kunnen verplaatsen. Het voordeel van een wade is dat de overledene makkelijker te benaderen is, het neemt de barrière van het gesloten karakter van een kist weg.

Wees niet bang...

Bij het kiezen van een kist of baarplank en wade zijn er veel dingen waarmee je rekening wilt houden. Belangrijk is om te onthouden dat wat voor jou en je geliefden goed voelt, juist is. Maak je geen zorgen wat andere mensen zullen vinden van jouw keuzes. Het is belangrijk dat jij en je geliefden een persoonlijk en passend afscheid voor jullie dierbare creëren. Maak een keuze die recht doet aan degene die jij verloren bent en die recht doet aan jouw eigen gevoel.

 

Oftewel, volg je hart!

wade.jpg
mogelijkheden uitvaart.jpg
bottom of page