top of page

Kosten en verzekering...

Ook als je bij Dela, Yarden of Monuta verzekerd bent...

Kosten en verzekering...

Het is voor mij belangrijk dat snel duidelijk is wat de uitvaartkosten zijn. Afhankelijk van de keuzes die je in de loop van de dagen maakt, kunnen de uitvaartkosten oplopen. Het is niet de bedoeling dat je daar achteraf door wordt verrast.

 

Ten aanzien van uitvaartverzekeringen is belangrijk te weten dat je altijd zelf mag besluiten door wie je de uitvaart wilt laten verzorgen. Je bent niet verplicht de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar of door de onderneming waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Dus ook als je verzekerd bent bij DELA, Yarden of Monuta kan ik de uitvaart voor je regelen. Ik vertel je graag over de dan geldende voorwaarden.

 

Uitvaartverzekering

 

Het kan zijn dat je een kapitaalverzekering of een natura ​uitvaartverzekering​ hebt.

Met een kapitaalverzekering ontvang je een uitkering in de vorm van een geldbedrag. Dit geldbedrag kan worden gebruikt voor de financiering van de uitvaart en de bijkomende kosten.

Heb je een naturaverzekering afgesloten? Dan staat in de polis vermeld welke diensten geleverd zullen worden door de uitvaartverzekeraar. Meestal bestaat deze uitvaartver-zekering uit een standaard basispakket met diensten en producten die voor de meeste uitvaarten nodig zijn. 

Of en zo ja, hoeveel je moet bijbetalen hangt sterk af van de wijze waarop je verzekerd bent. Daarnaast zijn de keuzes die je maakt voor het afscheid van invloed. Het is onze taak je daarin goed voor te lichten. Samen bekijken we de polis en nemen zonodig contact op met de uitvaartverzekeraar.

In alle gevallen maken we vooraf een kostenbegroting​.​ Je weet precies weet waar je aan toe bent. 

_MG_7009-1.jpg

Uitvaartkosten

Wat een uitvaart kost, is moeilijk vooraf te voorspellen. Er zijn veel factoren die de hoogte van de ​uitvaartkosten​ beïnvloeden, zoals:

  • Welke kist of baarplank met wade kies je? 

  • Kies je voor een begrafenis of een crematie? 

  • Wil je je dierbare thuis of in een uitvaartcentrum opbaren?

  • Hoeveel rouwkaarten wil je versturen? En wil je ook gedachtenisprentjes?

  • Wil je een overlijdensbericht of rouwadvertentie plaatsen in de krant?

  • Op welke locatie wordt de uitvaartdienst gehouden?

  • Wil je een samenzijn na de dienst?

 

En na de uitvaart:

  • Na de crematie: wil je een urn of een assierraad?

  • Na de begrafenis: welke soort grafsteen of zerk kies je?

 

Onder andere de keuzes die je maakt op bovenstaande vragen zorgen ervoor dat de uitvaartkosten ver uiteen kunnen lopen. Dit neemt niet weg dat ik graag meer inzicht geef in deze uitvaartkosten. Wanneer je aangeeft wat je wensen zijn, kan ik je zeker vertellen wat daarvan de financiële consequenties zijn.

Uitgangspunt voor mij is dat we samen toewerken naar een persoonlijk afscheid, dat zoveel mogelijk aansluit bij je wensen en vooral: dat past binnen je budget. Mijn ervaring is dat dat altijd mogelijk is.

bottom of page